Βασίλης Αποστολόπουλος

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι,
Καλώς ορίσατε στη νέα ιστοσελίδα μας. Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών είναι μια Ένωση προσώπων που από την ίδρυση της το 1987, αντλεί την ενέργεια, τη δύναμη και το όραμά της από τα μέλη της.

Αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ορίσατε στη νέα ιστοσελίδα μας. Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών είναι μια Ένωση προσώπων που από την ίδρυσή της το 1987, αντλεί την ενέργεια, τη δύναμη και το όραμά της από τα μέλη της.

Κινητήριος μοχλός και έμπνευση της Ένωσής μας, είναι ο υγιής, δημιουργικός, καινοτόμος και παραγωγικός επιχειρηματίας. Τα μέλη μας προέρχονται από διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους σε κομβικούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός, η Υγεία, η παραγωγή τροφίμων, οι νέες τεχνολογίες. 

Σαν Ένωση πιστεύουμε βαθιά στην προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή με συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Προτάσεις που καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο αλλά και στις τακτικές συναντήσεις μας με την πολιτική ηγεσία του τόπου. Το όραμά μας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής προόδου μέσα από την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Η πρόοδος για εμάς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας. Έχουμε επενδύσει και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, διότι πιστεύουμε στις ικανότητες των Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών και στις αναξιοποίητες δυνατότητες της χώρας μας. Και το κάνουμε έμπρακτα: «Μένουμε στην Ελλάδα», «Δημιουργούμε απασχόληση στην Ελλάδα», «Δημιουργούμε πλούτο στην Ελλάδα» αυτό εμείς το ονομάζουμε «Πατριωτικό Επιχειρείν».

Η ΕΕΝΕ είναι μια πλατφόρμα γέννησης και ανταλλαγής ιδεών που προωθεί και καλλιεργεί τον γόνιμο διάλογο. Επιδίωξη μας είναι να στηρίξουμε και να αναδείξουμε τη θετική πλευρά της ελληνικής παραγωγικότητας. Η ΕΕΝΕ είναι ένας συλλογικός θεσμός και άτυπος «integrator» στο χώρο του επιχειρείν καθώς πολλά μέλη μας, εκτός από τις δυναμικές τους επιχειρήσεις, κατέχουν διοικητικές θέσεις στους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς φορείς του τόπου.

Σε μια εποχή που η οικονομία και η κοινωνία δοκιμάζονται σκληρά και η αβεβαιότητα δυσχεραίνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, η ανάγκη για συνέργειες, συμμαχίες και παραγωγικό διάλογο κορυφώνεται. Απαιτείται άμεσα μία στροφή της χώρας προς την βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια με σαφή  στρατηγική και μακροχρόνιο ορίζοντα που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλύτερες αμοιβές για τους εργαζόμενους, σταθερό οικονομικό περιβάλλον και θα θέσει τις βάσεις για μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας και τη συμβολή μας.

Είμαστε ανοιχτοί σε όλους εκείνους που θέλουν να συνεισφέρουν στην ίδια κατεύθυνση.

B. Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΕΝ.Ε.

Εθνικό Πρόταγμα το Στοίχημα της Ταχύρρυθμης Ανάπτυξης

6η Ετήσια Διάσκεψη ΕΕΝΕ: Ομιλία Βασίλη Αποστολόπουλου

GR